Friday, April 23, 2010

new blog

hey readers HOHO . i just created a new blog la sayang sayangku semua
huhu blog ni sudah xkan diupdate da .. coz aku akan update kat blog baru aku je
jemput jemput la singgah ye
link
thank you !

Thursday, April 15, 2010

happy birthday !


happy birthday nawi !
good luck in your life LOL

Forget the time he walked by ,
forget the times he made me cry ,
forget the times he spoke my name ,
remember now your not the same ,
forget the times he hold my hand ,
forget the times he hug me when im sulking ,
forget the times when he kiss me ,
his laugh , his voice , his joke ,
forget everything about him ,
cause now he's just your friend ,
but i cant erase ur name in my heart
thank for being mine even in a short while
but its really meant to me

i created this blog because u asked me to do so
and now i will leave n back off from this blog
because there were a lots of our memories
our sweet memories dear
im sick when i read back my older posts about u and about us
i'll crying when i read 'them'
i hope it will happen again one day
and this is the reason y im going to leave this blog
ok take care nawi
good luck for the last paper esok !
and and and this will be the last post LOL

friend <3

Wednesday, April 07, 2010

transformasi

psst saye nak tukar link after final ni
^.^
jadi sesiape still nak bace entry saye boleh mintak link tue eah ?

coz erm saye memang cadang nak tukar link pon

dah lame dah =.="

oke ?

(*.*)

haha

Tuesday, April 06, 2010

awww !

se gangster gangster gua dalam hati ade taman der ! haha saje nak post ayat tue coz macam best jer . oke fadzli n razif kate aku materialistik ? betul ke aku eja ? ouh aku cmtue ? nak cite banyak tapi after final aku cite kesah selanjutnya !

yang penting aku tengah gaduh ngan fadzli
sumpah merana
tapi aku tau dia akan pujuk aku
hee ;)
xoxo !

saya rindu dia

time aku tengah syok bace phy tadi aku teringat

tyme dia call aku dulu , tyme tue dye nak balik tempat study dia , dia from umah dia , malam tyme tue , dia suh aku teman coz dia sorang sorang , dia takud kowt . time tue dia call lame gila . sumpah lame . dari umah dye nak ke tempat study dia bukan dekad pon . jauh gak laa . dia call dalam bus time tue . then dia suh aku tidur coz time tue dah pukul 2am . aku pun tdo . ingat lagi time tue jumaat . then kol 3 dia call lagi sebab dia tengah on the way nak g masjid . nak minum katanya . haus . sian dia kan ? then dia takud sebab bunyi something . time tue rase nak g je dekad dia taw . sian dia sorang2 . then kredit dia habis , dia suh tunggu jap sebab dia nak topup kat 7eleven , x smpai 5 minit dia call ;) awak call saye sampai awak smpai kat kolej awak kan ? lame nye . sian awak kredit awak abis . saye rase macam nak putarkan balik je mase tue . sweet sangat . happy sangat ngan dia . awak saye taw awak akan bace post ni . saye harap saya akan bersama balik ngan awak . bak kate orang jodoh tue x kemana kan ? movie tue awak still simpan lagi kan ? jage elok2 taw movie tue ? ;') time ni air mate aku mengalir sebab aku terlampau rindu dia !

Sunday, April 04, 2010

yeah dye da approve aku
awww haha best gile sampai guling guling laaa
then kiteowang borak ;')
thank god dye still engad aku hahah ;)

Saturday, April 03, 2010

sumpah besh !


sumpah happy dapat jumpe fb ex aku tyme standard 6
curi pic dye kat fb haa
awwww happy cm sial kowt !
fullstop !
heee sumpah suke !
dye dah kurus ouh ;)
lost contact n rase rase aku ade can lagi x nak tackle ?
aww sangat gatal kamu ni alia ?
ye la now kan single kui3
^.^
jambu betul ouh dye now
ntah ntah ade awek da
huaaaaa
mintak mintak dye still cam muke aku
coz muke aku dah lain ;(
ramai x kenal sebab makin comel haha
xde ah ! gurau je ;)

Wednesday, March 31, 2010

huhuhu

OMG !
phone E71 fadzli hilang !
terkejut gile aku ;(((
sedih gile kowt dah la ayah dye bagi dye for present ;(
bukan murah ;(
sampai haty sape yang curi
fadzli jangan sedih2 taw ;(
nanty lya sedih ;(
sian fadzli ;(
nak jumpe awak ;(
amat memerlukan awak sekarang ;(
nak share problem ngan awak ;(
cepad balik umah nanty kite jumpe taw
saye tunggu awak ;(
saye rindu awak ;(
cepad balik ye ;(
takpe n0w nie bia tiap2 ari cl awak kay . sye pun nk sacrifice gak .

erm ;(

tue yang kamu nak kan
oke fine saye akan pergi jauh dari kamu
maybe buad selame lame nye
saye kecik hati ngan kamu
sampai hati kamu kan
saye xkan pernah membenci kamu
sebab kamu ade tempat istimewa dalam hati saye
saye xkan lupe kenangan kite
saye taw kamu dah lupekan saye
kamu x pernah jage hati saye kan
kamu , jangan hipokrit kay
papepon saye nak mintak maaf kat kamu
tapi saye rase saye x pernah buad salah ngan kamu
xpe la saye stil nak mintak maaf kat kamu
memang sedih tapi saye kene kuat
saye xnak pikir pape lagi
salam

Tuesday, March 30, 2010

KHAS TOK F3P1

Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pon terduga pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Monday, March 29, 2010

i love u !

HAPPY BIRTHDAY ALIA SYAFIQAH !
I LOVE U SAYANG
SEMOGA PANJANG UMUR DAN
DIMURAHKAN REZEKI
PRESENT TUNGGU I BALIK OKE ?
I MISS U SANGAT SANGAT ADEQ
JANGAN GADUH NGAN UMI LAGI AU
JANGAN BUAD UMI N AYAH RISAU LAGI
I LOVE U !

Friday, March 26, 2010

sayu ;(

malam ni aku nangis puas puas
rase macam ntah
aku perlukan seseorang now ni
aku nak share problem aku kat someone
sedihnye
heartless gile aku now ni
ape kene ngan aku
aku nak alia yang dulu yang happy macaam dulu
mane semangat aku nak study ?
umi lya xleh study now ni umi
umi lya takud nak call umi nanty ayah marah sebab lya nangis
ayah xnak lya nangis
tapi lya xkuad umi , umi doakan kejayaan lya ;(
lya takud x dapat nak tunaikan hajat lya
nak dapat pointer bagus ;(


kesengalan ;)


aww muke dye macam pelakon sape ?
haha teka la ;)
comel kan ?
aku sayang gile ouh kat dye ;)
hehe suke kacau dye
dye budak bilik lain tapi lepak ngan aku
aku yang suh dyee pakai tudung cmney !
kiteorang dalam kebusanan
haha sebaik dye open !
i love u nyottt ;)
aini xoxo

Thursday, March 25, 2010

exam .

nak nangis kejapp boleh x ?

.....................................

oke sudah nangis pasal aku rindu umi aku n family aku
grc nak balik tapi tapi aku ade exam

lets talk bout exam nak ?
haish aku nak exam 15 april ni
seriously 1 more week only aku nak kene cover all the chapters
its like ewww damn it
now ni aku rase macam aku nak lari je dari matrik
tapi camner nak lari ouh coz makcik guard sume garang garang
sume macam nak baham orang
seriously oke !

ouh aku still x paham chapter 12 mathematic weh
ntah ape ntah dye nak tue aku pon x paham
erm cuak pon ade ni
semakin terase plak haish cuak cuak

budak PDT (program 2 tahun) pon balik arini
sumpah jeles weh tengok dorang balik
aku pon nak balik gak weh huhu mane aci

xpe exam 5.4.2010-14.4.2010 then aku holiday
seriously best gile weh
aku akan cuti x lame lagi awww
XSABARNYE !
then aku boleh meet kawan2 aku
hope aku dapat result yang baik dalam pspm kali ni
amin

Tuesday, March 23, 2010

grc ~

tengah mencari layout baru untuk blog aku ni
dah lame x bertukar wajah so aku pon macam dah busan
tengok la nanty rajin aku tukar la but not now la
after final aku yang bakal menjelma
sobsob
final exam dah makin hampir
bile plak aku nak stop unline ni
hahahahahahahahaaaaa

cinta .

Satu hari tu aku g bilik kak putri ,
nak stusy physic ngan dye .
then aku nampak ade satu buku yang menarik perhatian ku tyme .
then aku tye la kak putri besh ke x cter 2 , dye kate sangat best .
aku tertarik sangat dengan buku tu .
then aku pun pinjam la buku 2 . ya allah .
tersentuh hati aku tyme 2 lepas bace buku 2 .
rase nak jadi je macam wanita dalam buku ni .
tajuk buku 2 PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL .
aku tergelak sendiri coz penulis ni cerita pasal kehidupan dye .
ya allah besh nye kalau aku jadi dye . aku nak share siked ngan korang .
aku copy siked je ape yang ade dalam buku tue ,
if korang nak lebih lanjut korang boleh la beli buku tue oke .
if sudi bace la dengan penuh penghayatan oke . tengs ^.^

aku ingat bende yang penting je ni .

Bingkisan ini ingin kukongsikan denganmu
Buad adek adek remaja yang baru mengenali cinta ,
Ketahuilah bingkisan ini ingin membenihkan sebuah impian padamu agar memelihara kesucian cinta yang kerap teruji di alam remaja , dengrlah pesanku , cintailah allah , nescaya cinta pasangan soleh turut kau miliki

Buad bakal bakal pengantin baru ,

Ketahuilah bingkisan ini ingin memberikan gambaran kepadamu tentang hari hari awal pernikahan supaya kau lebih bersedia membuat persiapan ,
Ketahuilah bingkisan ini ingin membuktikan padamu bahawa kebahagiaan ini bermula apabila kau menjaga keberkatan pertunanganmu

Buad para suami

Ketahuilah bingkisan ini menyingkap tip untuk memenangi hati isterimu
Buad para isteri
Ketahuilah , bingkisan ini akan memotivasikan suamimu untuk lebih kreatif membahagiakanmu dan mencuit kebijaksanaan mu untuk membahagiakan
Then penulis ni menyatakan tentang bahaya cinta sebelum kahwin

Antaranya

1. Pasti kelak diriku ibarat lembu yang ditarik hidung oleh nafsu

2. Menyibukkan hati merindui makhluk yang tidak halal bagiku seumpama membuka pintu bagi syaitan menjalankan jarumnya untuk melupakanku daripada-nya

3. Hati akan terseksa dengan barah rindu

4. Rindu palsu akan membelenggu minda hingga ia terjajah dan terhina di bawah jajahan syaitan .

5. Cinta lalai akan menyebabkan alpa daripada mempersiapkan diri untuk keperluan dunia dan akhirat

6. Aku boleh menjadi x rasional berfikir jika benar benar mabuk cinta

7. Fitnah cinta ibarat racun yang akan membunuh akal , jiwa , dan perasaan .

8. Jiwaku terganggu dalam menilai mana yang baik , mana yang buruk untuk diriku .

9. Jika aku dan dia Berjaya melangkah kea lam rumah tangga nescaya ia terbina atas dasar maksiat , yang mengundang padah kepada peribadi zuriat kami pastinye

Ayat ayat yang menguatkan hati aku after aku bace buku ni

• Mengikat janji pertunangan tak menghalalkan apa apa , ia bukan tiket kebebasan untuk berdua duaan , aku dan dirimu masih bukan mahram

Aku bekata : Actually penulis ni x pernah nampak tunang dye , then dorang ni even dah tunang pun x pernah jumpe walau sekali n dorang x pernah berbalas sms , chatting n dating . pergh memang aku kagum la dengan dorang .

• Dari lubuk nurani , syukur buat ilahi , rahmatnya melimpah tak bertepi , terjalin mesra dua hati , menamba cinta hakiki , moga kekal ke Firdausi

Aku berkata : Dorang bercinta selepas berkahwin . huhu aku ni x kahwin lagi tapi dah pernah bercinta . ape nak jadi ngan ko ni alia

• Air tangan isteri , petua menakhluki hati suami

Aku berkata : So kepada wanita wanita yang bakal bergelar isteri belajarlah memasak dari sekarang , eish aku kene belajar masak from now ni ! go go alia ! ^.^

• “ jika allah mencintai seorang hamba , maka allah memasukkan kecintaan ini ke dalam hati para malaikat , jika allah membenci terhadap seorang hamba , maka allah memasukkan kebencian itu kedalam hati para malaikat kemudian memasukkan pula kedalam hati manusia ( riwayat anas )

• Rumah tangga itu syurga dunia jika kau bijak mencipta kebahagiannya , sebaliknya ia lubang neraka jika sikapmu menyebabkan kau terbeban melaluinya .

Alia berkata : semoga suatu hari nanti rumah tangga aku macam rumah tangga penulis ini ^.^ .

Nasihat penulis buat mu

Jika kau belum berkahwin , kejarlah allah SWT sebelum mengejar cinta lelaki . tanpa reda ALLAH SWT .andai dirinya kau miliki sekalipon , kau pasti xkan bahagia . percayalah . sia sia segala usaha yang kau curahkan atas dasar maksiat . ianya hanya meluputkan berkat daripada hidupmu

Kerana asyik bercinta , mungkin juga jodohmu lagi lambat kerana kebanyakan lelaki hanya ingin mengambil kesempatan berseronok dengan gadis yang mudah menyerah . habis madu sepah dibuang . jika ingin mencari isteri pula , biasanya mereka akan mencari gadis yang terpelihara dan terjaga

Jika kau seorang isteri , hargailah suami mu walau bagaimanapun keadaannya . cukuplah dengan apa yang dya mampu berikan dan jangan sesekali meminta apa yang diluar kemampuannya , hatta , walaupun mereka mampu memberikan segalanya padamu , jangan sesekali menunjukkan peribadimu yang cinta dunia kepadanya , ia xkan membahagiakan .

Jika kau seorang suami , tiada resipi paling berkesan untuk bahagia melainkan kau mendekati ajaran agama dan memimpin seisi rumahmu kearahnya . moga cintamu berkekalan hingga kesyurga .

kawan

banyak giler problem aku ngan kawan kawan aku
antara kawan ngan kawan kawan aku
haish =.="
jangan la cmney
jangan dengar cakp orang lain oke sayang2 aku
awak jgn ngs taw !
amy kite sayang amy . kite sayang jaja jugak ^.^

oke hug n kiss from me dear !

kawan sangat penting dalam hidup aku
if aku xde kawan ntah cmner la dup aku
alhamdulillah aku ramai kawan2 yang faham aku sekrang ni
tengs sayang2 aku !

Monday, March 22, 2010

nur shalina !

to nurshalina aka sha !

HAPPY BIRTHDAY SAYANGGGG

semoga panjang umur n dimurahkan rezeki !
semoga persahabatan kite kekal selamanya !
thank coz sha selalu tolong kite mase kite ade problem !
hope one day kite boleh jumpe same same !
free call jangan lupe call plak !
i love u so wholeheartedly dear !
if u have any problems just tell n share with me
im always be with u dear !
nanti sha n razif berlumbe lumbe nak call kite
mentang2 korang free call sekrang ni kan
haha but i dont mind ^.^
call je sampai korang busan nak call kite !
sha ! ingat taw
friend forever ;)
even i x pernah jumpe u lagi but i rase macam u ade je selalu ngan i
good luck taw kat utp 2 ;)
ala lya taw sha hebaddd
i love u sayang

** aku bukan les oke ! hmm nanti x pasal2 ade orang kate aku dah songsang **
sakit hati je ~

haha tapi yang penting aku memang sayang kawan kawan aku !


problem

entry ni aku nak tuju kat orang yang berkenaan
maaf aku terpakse post bende ni
aku x taw cmner aku nak contact kaw
dengan fb aku malas nak type pnjang2 da ~

aku taw kaw akan bace blog aku ni
aku mintak maaf sangat sangat sebab bersikap hambar dengan kaw
kau call berjuta juta kali
kau bagi msg berbelas belas kali
sorry buad kaw risau
memang aku x rep msg sesape pon sekrang ni
maybe aku nak menjauhkan diri dari semua orang kowt
mesti kaw akan cakp 'meggelabah gile budak ni'
its up 2 u nak cakap ape tentang aku pasni
aku oke je sekarang ni tapi aku ade problem siked
macam kau gak dulu kau kecik hati ngan aku kan
but now aku yang kecik hati dengan kaw
perlu ke aku btaw ?
dulu kaw x btaw nape kaw kecik hati ngan aku
so aku pon xkan btaw nape aku kecik hati ngan kaw
agak terguris gak la tapi aku still cool je
aku malas nak besarkan keadaan
aku rindu gile kat kaw tapi aku perlukan mase
dengan problem aku yang x selesai selesai sampai sekrang ni
dengan study n final aku lagi
aku banyak x catch up lagi
aku harap kaw paham nape aku buad camney
doakan aku berjaya dunia akhirat
insya allah lepas pspm aku contact kaw balik
kaw xpayah tanye kawan2 kite nape n ape yang berlaku kat aku sekarang
aku oke je kat matrik ni tapi macam aku cakap
aku nak ketengan coz aku ade prob besar
ye memang aku pendam bende ni
insyaaallah aku akan oke
sorry aku gune aku kaw dalam entry ni
aku xnak kite rapad lagi buad mase ni
thank sebab dulu kaw banyak kawan aku
aku hargai sangat sangat mase kau tolong aku mase aku kene operate dulu
aku harap kau faham keadaan aku sekarang
aku sayang gile kat kaw !

Sunday, March 21, 2010

horey !

salam
sudah berhabuk nampaknya blog ni
maaf ye rakan rakan blog
saye ade sedikit problem before ni
................................
mnyebabkan saye sudah lame x berblogging ^.^
sangat rindu ngan blog ni ;')
insya allah lepas ni akan di update dari semase ke semase

nak menjerit kejapp

"MATRIK AKU DAH ADE WIRELESS BALIK"

sumpah happy gile . tapi tyme nak final exam baru bukak
x ke bangang tue ?

oke aku nak study jap . hehe focus focus ;)
korang doakan aku ye sayang sayang aku ;)
muaxx !

lala

saye akan memblogging balik selepas ini ;)

Saturday, February 27, 2010

xoxo


sumpah dah lame gile aku x pakai jam
since jam aku pecah mase aku training handball negeri dulu
tyme 2 tyme form 4 ;(
umi bagi for buday present plak 2
then this year ! 2010
buday aku yang ke-19
*im getting older*
umi belikan jam ni ^.^
awww terima kasih umi !
i love u so wholeheartedly

Wednesday, February 17, 2010

bye bye


sok aku akan berangkat pulang ke destinasi aku
iaitu ke matrik la ape lagi
and the first person yang aku nak jumpe ialah budak howt ni
dak gemokk ^.^
coz aku rindu sye weh aku rindu dye cakap *babi* haha
and blog ni akan stop buad sementara waktu coz
empunye blog ni akan away sebentar
untuk menfokuskan dirinye terhadap final yang bakal menjelma
harap maklum
sebab x balik da pasni sampai final !
oke doakan saye oke ^.^

yang pasti esok ayah nak hanta setelah aku menggodanye !
i love u ayah
xoxo

Monday, February 15, 2010

amazing!


hahaha , tengs afie coz puji aku kurus . teruja gila haha .

a few videos ^.^

video mase kiteorang buad research pasal premarital sex


video


video


video

So friend .this is a crystal clear illustration on how peer pressure can influence one to have premarital sex. Those group of friends went clubbing and one of them ended up having sex with a girl he met at the disco !

Sunday, February 14, 2010

excited dude !

hari : sabtu bersamaan 13 feb 2010

aku gerak umah g umah shiqa aka iqa coz 2 plan aku cuti ni
ayah umi n adeq aku aliahoho yang hantar
huaaa rase menyusahkan plak ouh
since fadzli x balik dari u lagi ( sedih giler )
sebaik ayah nak hantar ouh
sangat sayang akan ayah saye
( ayat skema macam beruk mak yek )
tetapi aku telah menipu mereka
ya allah alia dari mane ko belajar menipu ni weh ;'(
aku cakap umah iqa ade kenduri kat umah dye
jahadnye aku rase ouh . erm mintak maaf ye ayah n umi
lya x berniat nak tipu ayah . erm tapi tipu sunat xpe kan
actually g umah iqa setengah jam je dari mah aku
tapi gare gare aku yang terlampau overconfidentnye aku salah bagi direction
bayangkan umah iqa kat kota damnsara je
tapi aku salah bagi direction kat ayah aku
sampai ke kepong dan bapak jauh la
last last adeq aku yang ingat jalan ke umah iqa
even dye pernah datang sekali je
aku ni ntah berape kali ntah tapi still
x ingat jalan nak ke umah dye sumpah pelupe aku ni

14 februari 2010

hari ini aku hang out dengan iqa
dah ajak shark tapi dye cakap dye busy coz dye nak exam
so gud luck to u n kawan kawan kite kat uia oke
dah ajak nawa tapi nawa kate dye ade kenduri kat umah dye n cousins dye datang
dah ajak aze' tapi aze kat kg coz ade sedare dye kawen
so nampak nye aku dating dengan iqa je laa

bangun kol 10 pagi terus lapar then makan nasi lemak
after that g bawak rabbits iqa main kat luar
ouh sangat comel rabbits dye

rabbits yang comel comel giler ouh !

nanti aku upload oke jangan risau and then terus siap siap sume
cadang nak pergi curve je tapi at last kiteorang tukar plan
haha sumpah sengal last2 g ou
pergi dalam kol 2pm cm2 laa coz cab lembab nak datang
bodo punye cab weh

sampai sane terus nak beli tiked tapi ya allah ramai giler orang nak beli tiked
terus reject nak tgok movie ouh
actually nak tgok sangat the wolfman oke
then kiteorang sangat lapar tyme 2
tujuan utama kiteorang nak hang harini ialah iqa nak belanje aku !
so cepad cepad g kenny rogers and cepad cepad order
tapi sunpah aku tggu lame gile weh sampai berasap dah perud aku n iqa

muke aku menahan kepalaran !

iqa semakin gile apabila menahan kelaparan

yela ramai gilee kowt kat situ ! demm giler
last last makan smpai perud buncit yang amat dan

happy bile makanan dah sampai

kiteorang x larat nak bangun huhu sian x abis ayam 2 ouh
then jalan jalan smpai kaki melecet coz aku gune wedges
mase tengah menahan kesakitan yang teruk 2 kan
japp aku pun x perasan sebenarnye yang aku jalan sane sini
pahtu ade orang laki tegur

'kalau ye pon cube jalan lurus.jangan amik line orang lain'

aku xtaw la dye tujukan ayat 2 kat sape coz tyme 2 awek dye sebelah aku
kalau dye tujukan kat aku memang aku nak je cakp

' weh ingat ni bapak ko punye jalan ke hah '
' ala awek ko pakai skirt dahlah senget bodo '
memalukan betul

hahaha xpasal pasal awek dye kene ngan aku
yelaa sedapp hati je nak perli aku weh
sebaik aku ni penyabar orangnye ^.^

aku terus cari selipa kat tropicana life haha sebaik ade ouh kedai bukak ;')
punye lah lame aku n iqa jalan semate mate nak cari
kedai yang bukak harini ( malang betul ) =.='
baru laa rase lege gile weh pahtu

selipa baru saye !

then belikan kan buday card for balak adeq aku ( alia athira )
n baju kat Wh sebab banyak kedai yang xbukak harini
so kepada haziq : HAPPY BECOMING BIRTHDAY OK ;)

then jalan jalan agi weh smpai xde arah tuju haha
then aku n iqa nak gak tgok the wolfman so terus la g tempat beli tkied
bapak ramai weh sumpah sesak nafas aku
dengan bau yang amat tidak menyenangkan
tapi dengan niat yang sangat nekad aku n iqa tetap beratur gak
tyme 2 kol 4.45pm aku beratur smpai kol 612pm weh !
bayangkan =.="
nak tgok kol 5.45pm tapi x sempat da n da sold out
so terus amik pukul 8pm punye ouh
tetapi ade berlaku perbalahan siked =.='

balak iqa marah sebab lambat sangat kiteorang balik
sebab : kiteorang ni perempuan and keluar berdua je


waa lame gile joe call =.='
sampai aku pon kene sound ;')
huaaa kesiannye kat aku
last last settle yang kiteorang kene balik pukul 9pm

jap jap aku nak forward ayat joe

sorrylah aku bukan x percaye shiqa . 10 is too late .
aku still x percaye orang2 yang still hangout pukul 10 2
mat rempit ke ape ke . bahaya . i cant risk shiqa datmuch

dye x selalu kua lambat sangat
korang plak berdua je , naik public transport plak
aku risau sangat
aku sory la kacau korang tengok movie
tapi kalau dye tye aku dulu bfore pape aku x rosakkan
pape yang korang buad
sorry eh

aku janji aku bayar oke

dont worry i owe u more than that ticket cost
i owe ur understanding gak
tengs sebab paham ok
shiqa maybe x paham haha
xpe la biar je laaa
nanti dye paham
serius aku apprcte ko sangat nanti aku belanje ko aeh mama

awww gile la joe ni
overprotecting gile ouh dye ni
terharu benar aku apebila memace msg joe ni


so aku po tgok cte the wolfman 2 xsmapai setengah jam je weh
bapak lame iklan bodo dye tue ~
balik then terus update blog
sekian =.='

mood : penad gile tapi excited nak update coz esok pagi ayah n umi amik aku nak bawak g pahang . if korang nak tgok pic lagi . tengok la kat fb aku ok coz aku x larat dah nak upload n arrange pic =.=" mate aku x leyh bukak da ~


actually

ade banyak story lagi aku na post tapi
sedikit busy buad mase ni
nanti x busy aku post insya allah
oke pas subuh terus un9 jap coz lappy shiqa x off langsung
harini g curve je sebab 5 minit je from her house
so macam dekad je kan n aku memang malas nak g jauh jauh
so macam erm macam aku ngantuk balik
so aku nak tdo dulu
^.^
bye bye

nanti nanti la aku post cte aku
;')

Saturday, February 13, 2010

lawak jenake


gile lawak aku bace mende alah ni weh ^.^

insya allah

plan mase cuti CNY ni
memandangkan aku sedang menikmati holiday ni kan
so aku pon buad plan ngan shiqa aka iqa
so esok insya allah aku gerak umah dye
tapi kali ni bukan fadzli yang hantar la
coz aku ade prob sikedd ngan dye
tapi insya allah aku try baik2 ngan dye
- slah aku gak sebab aku yang terlebih emo -
sorry

so esok ayah n umi kowt hantar aku
xsure sangat laa
so iqa ko tggu je laa oke aku smpai ke x
^.^

balik raya cina

Yes !
aku balik naik kete ! gile happy ahhh .
x payah penah penat nak usung laptop aku 2 . huhu
Tengs to uncle n auntie ( parent wawa ) coz bagi tumpang ;’)
alaaa 2 kawan ayah n umi gak . so x kesah hehe ;)
boleh jimat duet gak ! jimat teenage sekali haha .
MyEm0.Com
Then jumpe yana jap malam 2 .
nak btaw yang aku btaw dye yang aku x naik ktm .
haha dye merajuk japp coz aku xnaik ktm .
yelaaa aku taw dye xley hidupp tanpa aku .
same macam shiqa aka iqa ;’) waa rase terharu gileee ( sumpah aku bajet )
tapi 2 memang kenyataaan weh ;’)
MyEm0.Com
Then pack barang , hah ! nak cakap pasal amy plakk . huhu ;(
aku tengok dye sedih je 2 menjakk ni . gileee x besh ! ;’(
kenape ngan amy ? huhu xde orang nak kacau kite pon .
xde orang nak suh kite mandi pon .
xde orang nak gedik ngan kite agi pon ,
amy ade problem ke sayang ?
hmm jangan la sedih sedih .
kite x suke tgok amy sedih taw . xbest ! ;( .
MyEm0.Com
amy sedih amy cite kat kite oke .
hmm kite taw amy x dapat balik Sarawak .
xpee amy .
sampai bulan 4 ni je . sabar siket ye sayang .
kite ade tuk amy . so amy jangan sedih sedih oke if ade prob .
amy kene kuad . now ni pon amy rajin gilee study dari kite .
cuak gak tgok amy ! tapi bagus laa ;’) amy kene kuad taw !
xnak ngs ngs ok ;( nanti after abis study kat matrik .
mesti amy jauh ngan kite kaann .
huhu coz amy blik Sarawak da ;(
MyEm0.Com
huhu ntah bile nak jumpe kan .
i love u sayang !

bi presentation ;D

GAH akhirnye !!
MyEm0.Com
lepas gak buad presentation pasal premarital sex .
Oke oke aku tau tajuk 2 sangat busan oke
MyEm0.Com
So kiteorang pon buad la lain dari yang lain ;DD
Masuk movie itu . movie ini macam macam movie kiteorang masukkan ;DD
Then hasilnye amat amat menggalakkan ;DD
MyEm0.Com
Mase kiteorang present pasal promotion aritue kan kiteorang dapat the best group oke ;)
then after kiteorang present pasal research bi 2
Teacher n my classmates sume suke ngan our presentation ;D
Wow aku pon gelak gak laa
MyEm0.Com
Ceh pujian yang sangat buad aku kembang n group aku gak ;DD
Yang paling penting tengs 2 alex !!! ouh sayang gile kat dye
Huhu dye ni memang baik . suke kawan ngan dye .
die kristian dye baik sangat
Tapi satu jee , dye x penah buad tutorial oke !
MyEm0.Com
Bile ade kuiz je dye cepad cepad pergi jumpe aku tye aku pasal tajuk yang akan kelua tyme kuiz 2 haha
Tapi memang aku pelik ! sepanjang exam yang kiteorang amik ni !
Dye x pernah x dpat 4 flat ! grc ! xtaw la cmner dye study
Huhu mase first aku kenal dye mase orientasi taw
Aku saje je nak usha result spm dye
11a1 oke ;D
MyEm0.Com
Hahahaha memang aku nak tercabut kowt aku punye jantung ni
Hahaha ;DD
Then muet dye dapat band 5 ;) so dye selalu ajar aku BI oke ;D

video akan di upload nanti ! ;)

CHEMISTRY !

Huh ~
Oke oke berdasarkan tajuk ni .
MyEm0.Com
erm rase rase nye aku nak cakp ape pasal tajuk ni ?
Hemm oke la aku cite laaa . aku xtaw ape kene ngan aku sekarang ~
MyEm0.Com
Susah ouh nak catch up . memang aku admit .
physic n math lagi bergande senang dari chemistry kowt
MyEm0.Com
Banyak nak kene paham . xmacam sem 1 . sume kire kire ....
kalau chemistry sem 2 . ya allah bape kerat je nak mengire weh .
dalam class aku nangis sorang sorang ..
MyEm0.Com
aku try ouh nak paham ape yang ckgu cakap .
sumpah aku nak paham .
tapi memang x leyh masuk la ..
gile kan ?
xpenah penah aku xpaham chemistry tapi
ni laa kali pertama aku xpaham chemistry ;( ouh gile sedih .
subject yang aku paling suke after math . ;(
MyEm0.Com
dulu aku memang x suke physic weh tapi tengok result aku .
physic jauh lebih baik dari chemistry , malu sangat dengan ckgu zaki ;(
malu nye ouh ,
MyEm0.Com
hemm nak dijadikan cerita aku semakin tension ouh
tengok budak class aku sume hebat hebat . so aku rase tercabar laa !
gile sape x tercabar .
dulu memang aku bising gile la tyme titor chemist
sebab aku nak jawab soalan or aku ajar orang .
tapi now ?? diam tanpa sepatah perkataan keluar dari mulut aku ;(
MyEm0.Com
Ouh sedih . then satu hari 2 aku memng x tahan gileee .
aku ngis kat tempat aku . oke aku nak btaw ,
if aku x taw or ta paham subject 2 aku akan menangis oke .
smpai umi pon ckap aku xleyh jadi doc .
sebab aku x kuad , then ramai plak yang perasan . huhu . xtaw la ckgu perasan ke x ...
Maybe perasan kowt . erm biala .
then nabila ajak aku g unit chemistry .
MyEm0.Com
aku nak sangat jumpe ckgu zaki .
nak suh dye ajar balik semuanye . huhu .
tapi aku x kuad weh . sumpah aku akan ngis kalau aku jumpe dye .
tapi nabila dah pujuk aku berkali kali ouh .
last last aku pergi ngan nabila n farah . jumpe laaa .. tye la macam macam .
MyEm0.Com
then farah blah nak makan ngan balak dye .
then tyme ckgu ajar 2 aku x paham
tibe tibe
MyEm0.Com
waaahh air mate aku keluar duh ! bocor ~
banyak x nak henti ;( haish malu gile
nangis depan ckgu zaki ;( dye terus terdiam .
weh gilee aku xpenah ngis depan ckgu lelaki weh !
huhu nabila try nak pujuk aku , lame gak laaa .
huaa ramai lectr yang tengok weh .
MyEm0.Com
gile aku malu gile ;) haha . memang tyme 2 aku x pkir ape ape daa hahaha .
bile aku pkir pkr balik kan memang 2 sangat memalukan diri aku la .
last last aku oke . terus ckgu ajar balik . huhu sebaik dye paham aku .
dye bagi la kate kate semangat dye 2 .
last last aku cam dah mule paham daa . happy gilee .
MyEm0.Com
lastly dye suh aku jumpe dye tiap hari coz dye nak ajar aku ;’)
huu sangat terharu mase2 . ermm gilee baik ckgu zaki ;’)
memang aku xkan lupe jase dye laa .
insya allah
MyEm0.Com
before aku abis matrik ni aku nak bagi something yang sangat special kat dye . ;’)
mase nak balik 2 dye cakap dye nak pinjam
hard disc aku yang dalam 2 banyak gile kowt movie ;D .
oke ckgu .
MyEm0.Com
sebab ckgu dah ajar saye , saye bagi pinjam ;DD
i love u ckgu ! ( eh dye x kawen agi ok ! )
aku harap sangat sangat final exam ni aku dapat A tuk chemistry ;’)

bekalan air !

Oke aku nak btaw yang matrik aku xde air weh !
Ya allah merane gileeee bile xde air
Aku memang tiap pagi akan melepas
Alaa 2 memang kerje harian aku laaa oke
Tapi sejak xde air aku terpakse tahan huaa
Kesian betul .
Ye laa korang cube bayangkan laa
Ko nak melepas ke kene jalan ke blok lain semate mate nak melepas
Kan buang mase tue !
Baik aku tidur daripada berjalan ke blok lain ( padahal xde la jauh sangat )
Aku rase matrik aku x bayar lagi la bil air ..
Weh bayar laaaaa weh
Merane laa xde air

Bile ingat pasal masalah air ni kan ingat lagi mase kat kusess dulu
Kene bangun pagi seawal 4am ouh sebab kene mandi kat sekolah
Memang best giler tyme 2 ouh
Rase gak la hidup susah
Huhu camne la rase hidup susah
Sian ouh tgok orang Afghanistan yang hidup kesusahan
Huhu Alhamdulillah even keluarge aku bukan orang senang tapi ayah n umi aku boleh tanggung kami 6 beradik ^.^
Umi n ayah tengs for everything oke !
I love u sangat sangat taw !

result ups 2 ;D

Now aku nak cerita pasal erm pasal haha actually pasal result
huhu teruk kowt result aku huaaaaa
ramai yang power n hebad hebad belake weh
tapi xpe laaa aku pon da struggle kowt ( eh aku struggle ke ? )
rase macam x belajar ape ape pon ouh !
hemm xpe laa PSPM ade lagi ;DD hehehe
aku xnak la mention aku dapat berape tapi yang pasti pointer aku agak menurun laa
huhu PSPM tahun lepas kan aku dapat 3.55 jee
but now lagi menurun but still above 3 laa
huhu naseb baik ;’)
Alhamdulillah
Even chemistry aku telah mencacatkan result aku ! ;(
Ckgu zaki tolong saye !
Tengs to all ;DD i love u all
and nak cakap kongrate kat kwan kawan aku .
Lebih spesifik lagi my classmates coz result kite agak baik

Tapi yang aku sedih ni
Oke after class BI aku farah n nabila g makan kat cafe
Then tetibe ade anak kawan umi aku tye pasal result aku
Aku btaw la result aku .
Then dye btaw result dye . dye dapat 4 flat . ermmm huaaaaa
Sumpah aku terus xde mood nak makan .
Dye dah lah anak kawan umi aku
Mesti nanti umi compare result aku ngan result dye
X suke gilee bile aku kene compare ngan orang lain ouh
Hemm umi . lya minta maaf sebab x sepandai anak kawan umi 2
Insya allah lya buad yang terbaik for pspm ni oke
Umi n ayah doakan lya yerh

Saturday, February 06, 2010

oke last !

oke i just called shark
for about 2 hours
demm sakit telinge aku kerana kepanasan
banyak betul itu budak cerite
^.^
xpe xpe aku suke dgr kawan kawan aku punye cerita
oke ni btul ni last post laa
pasni aku update kat umah
cuty raye cine : jumaat smpai rabu sahaja !

shark : hehe oke ko nak aku tulis pasal ko eh ? hahaha .
ye la ye laa muke ko macam erra fazira n suare ko macam ella ratu rock kan .
then bibir ko macam jan di BOF kan
lagi ape lagi ape hahaha ! 2 je laa oke lalala . haha xpe malam ni aku call ko lagi .
ko cakap la banyak mane yang ko nakkk . hahaha !
haha ko ngan hazim same je perangai ;) due due bajet , hehehe

oke dude . will be posting on friday ^.^ bye all

mood : happy n i really miss someone right now ! byeee =.='



belum last post lagi !

welcome to blogger
imiey eleena hanum binti suhaimi
sayang ko sangat sangat sebab ko dengar cakap aku
^.^
akhirnye aku berjaya memperadayakan kau
tuk create blog ni
pasni selalu selalu la update oke !
aku dah follow kau so ko wajib follow aku gak !
hahahaha
(jaat nye aku)
eh aku memain je . if ko xnak follow aku xpe aku x kesah ;(
(gaye sedih yang teramat)

imissusomuch oke

oke aku nak promote blog ko jap

perhatian perhatian kepada kawan kawan saye yang lain
melawat la ke blog
eleena
dye baru sahaja create blog ni
kerana dye amat tertarik dengan blog saye yang sangat menawan katanye
ouh amat terharu rasanya ^.^
terima kasih wahai kawan yang budiman
ekekeke

so kepada korang bagilah semangat kat dye oke ^.^
jasa korang amat saye hargai
sekian terima kasih

third post !

masa : 4.00 am
tempat : atas kerusi dalam bilik aku yang sangat sejuk !
mood : happy !

hee hee aku sangat teruja la plak nak update post sekali banyak =.='
macam best plak type type ni haha
so aku pon tulis ape yang ade dalam kepala otak aku ni
actually aku merajuk dengan shiqa *.*
sebab dye x wish pon buday aku
ouh sangat sedih rasenye sebab dye x wish
dye dah lupe aku ke ? haish xpe xpe aku sbar hahaha
then malam tadi aku call dyee then borak borak
ouh dye demam . kesian plakn kat dye
so aku buang la ego aku siked huhuhu
then dye pon minta maaf sebab x wish buday aku
hahaha padan muke dye sape suh buad aku merajuk
then kiteorang borak lame gile kowt dari kol 8.30pm smpai 11.30pm
banyak gile cerite hahaha

to aze : sorry aze' coz kite x call awak . nak sngt call awak tapi awak gune maxis ;(
awak jangan amek hati taw . kite rindu awak !!! sangat sangat !!!

to shark : aku merajuk dgn ko sebab ko x layan aku tyme aku call ko
sebab ko tgah ym ngan budak 2 !! haha . uweekk

to raje ain : sayang nanti aku call kau oke . jangan risau ye ;)

psst shalina : u pon kire termasuk laa . nanti i call u oke dear ! hehe . i miss u
tengs nyanyi mase buday i ! hahaha . terharu gle !

oke oke balik kat topik . kiteorang borak pasal macam macam
aku nasihat dye . dye nasihat aku plak
eh japp iqa . ko ade nasihat aku x ? haha aku rase xde
lantak laa labu
then masuk part rindu rindu ;(
ouh rindu dekat kusess ! rindu dekat dorm !

oke aku n iqa rindu giler teratai satu yang menempatkan semua budak form 5 wira
rindu gile oke ;')
aku rindu tyme aku kentut yang teramat busuk kowt smpai satu dorm kua
gare gare kentut aku itu
HAHAHAHAHA
sumpah lawak gileeee tyme 2 oke !
aku rindu tyme kiteorang makan kfc same same sebab wira num 1
^.^
aku rindu borak borak dengan dieorang
'shark.nawa.aze.iqa.una.peha.hanum.wani.jawahir.sakinah.amira basir
email.fana.kakngah.rynna.pit.'
erm banyak lagi weh sebnarnye xlarat nak tulis name korang
^.^
ni sume iqa punye pasal . dye masuk part ni plak
adesh haha senstitif dowh !
oke laaa tukar topik plak ! haha

antare sebab sebab iqa x wish aku :

  • phone sony dye x bukak lagi sekarang memangdangkan dye dah ade iphone .
  • so dye malas nak on phone sony dye
  • dye sedang exam so that dye kinda busy nak bukak fon dye tue
  • dye xpuas sebab orang lain taw buday aku through fb sebab dye malas nak bukk acc fb(aku suh buad fb ko xnakk) pirrah . umah ade wireless xnak gune dengan sebaiknye haha tapi xpe aku taw ko sangat busy KOWT haha

oke adekah alasan tue diterima akal ?
hmm oke boleh gak tapi aku tetap nak merajuk !
coz nawa shark aze semua wish aku tapi dye sorang je x !
ewww geram giler la !
dah la buday aku ni penting ! boleh plak dye lupe .
huaaa

then part best dye pujuk aku
dye cakap

'oke mama ni aku nak pujuk ko.ko bile cuti ?
nanti kite kua aku belanje semuenye . ko cakap je ape ko nak.aku belanje'


wow ! aku kembali senyum ^.^ hahaha
bagus bagus aku x merajuk agi
oke set cuti raye cina ni aku lepak umah ko then kite kua
ko belanje oke !
FULLSTOP !
^.^

p/s : iqa . aku tau duet scholar ko banyak gile kowt semalam kau cakap . hee so xbaik berjimat sangat , ape kate kite share share ^.^ 1 thousand bagi ko 1 sen kan ;DD cuty ni aku nak fon oke sayang ! hahaha . ( gurau je dowh )

...........................................................................................

oke oke part sedih plak

next year bulan 1 iqa nak fly da g australia ouh erm sumpah sedih pasni
huhu iqa , ko suh aku hantar g klia kan . aku hope aku pon dapat hantar ko duh
asal la ko jauh sangat iqa huhu saje je nak tggalkan aku kan !
ouh xpe xpe aku paham ko nak study kan . HOHO
insya allah aku , aze , nawa n shark akan hntar ko oke sayang
jangan isau . xpasal pasal kiteoranf masuk sekali dalam beg ko !

hah aku sedang dalam proses buad video nanti tyme ko nak fly aku bagi oke !
ingadkan aku oke !

oke tyme to sleep . ni last entry last . pasni aku update kat umah plak oke !
nanti aky post pasal buday aku haha banyak KOWT cerita dye
so that y aku xnak post dulu =.='



Friday, February 05, 2010

bla bla bla

hoit hoit hoit
lame betul aku x jenguk blog aku ni
kecian blog aku ni hehe
oke memandangkan aku subscribe internet through my fon
then connect with my lappy
aku pon merajinkan diri untuk post something dalam blog aku
tapi tetibe aku blur nak tulis ape
jappp bagi aku berfikir kejapp

oke firstly aku nak cakap tengs kat ayah n umi
coz antar balik matrik haritue even aku aku baru balik from sarawak
even ayah tengah penad gile lya tengok
sebenarnye rase serba salah gak la tengok ayah
penad gile muke dye tyme drive
sorry sangat menyusahkan ayah huhu

then pasal result UPS haritue
GULP ~
8 feb 2010 ni result tue kua
so aku kene tawakal je laaa
aku dapat agak result aku teruk coz aku main main tyme 2
rase menyesal plak
kenape laa aku main main tyme 2 haish
dah dah dah aku xnak pkir da
tengok je la result aku nanty
kalau mantap + hebad aku btaw la result aku
tapi kalau teruk 2 mintak maaf coz aku xnak btaw
huhu sape nak btaw kalau result sendiri teruk kan
hahahaha

oke oke nak cte pasal chemistry kesayangan aku
oke now getting worst oke chemist aku
nak gelakk kan ?? huhu gelakk laa
ingad lagi tyme 2 class tutorial chemistry
tyme class ckgu zaki n dye duduk sebelah aku
adush . seriously aku cuak gile tyme 2
maybe dye pelik kowt tengok aku 'diam'
coz xpenah penah aku diam dalam class dye
now aku jarang or x penah la senang cte jumpe dye kat unit chemistry

then dye tye aku pasal chemistry tajuk aromatic compound
pahtu aku senyap je tanpa bersuare
dush tetibe air mate keluar plakk huhu
sebaik ckgu xnampak ouh tyme 2
aku jeles tengok kawan kawan aku yang lain hebad chemistry
aku ingad 1 bab je upe upe nye smpai abis bab xde kire kire langsung
susah betul nak mengahafal oke sume sume 2 haha
but now kire oke gak la coz aku macam dah mule paham
alhamdulillah ^.^

then nak ckap pasal cuti
cuti raye cina selama 5 hari oke
aku sangat xde mood nak balik ;(
coz kalau balik kompom aku x study punye laa
asyik un9 24 hours duh
final exam 5 april 2010
lame agi aeh haha

oke then pasal drama BM
kerje kemahiran dinamika haha
sumpah besh haha ;)
lawak gileee budak laki prac aku buadd
kiteorang ?? haha no komen
nanti aku balik aku upload video 2 oke

then next week bi presentation plak
pasal premarital sex ! haha besh kan tajuk 2 ?
hope group aku buad the best la macam promotion haritue
hehehe mintak mintak aku x gagap haha
tadi baru je buad video pasal premarital sex 2
nak masuk kan dalam slide show kiteorang nanti
coz xnak bagi boring
n aku jadi pregnant gurl
sumpah aku ckp aku malu
hahaha aku nak upload gak video ni tapi aku malu
so aku cancel kan je laaa hahaha





Saturday, January 23, 2010

demm !

esok balik matrik tapi kenape ade orang suke balik matrik
tapi aku x suke ? aku benci matrik 2 !
aku xtaw la kenape aku benci sangat yang teramat
maybe sebab pack sangat kowt tapi bagus gak aku balik coz aku xpayah unline
membuang mase je unline dengan x study lagi hmm
makin susah lagi subject dye grc aku macam nak lari je dari matrik 2
cepad la abis weh sem ni
jauh dengan umi n ayah n adek adek aku lagi
aku x boleh dowh
ah lantak korang la nak cakap aku ni homesick ke ape
tapi memang aku admit yang aku xleyh berjauhan dgn dorang
pack barang pon belum weh
grc malas malas yang teramat ni
aku pon xde mood nak buad ape ape sekarang dengan masalah lagi
masalah ! ko berambus dalam hidup aku boleh x
aku penad nak tanggung kau la weh !

k la ntah bile aku dapat un9 lagi nak update lagi
sorry blog aku busan dengan aku merepek ni
sorry
luv u guys xoxo
;(

sad . sad . sad .

hari ni umi naik hangin lagi . ya allah ape kene la dgn umi aku ni
asyik asyik aku je yang kene . adush ^.^
itu ini semua xkene . sebaik aku sayang umi aku
ye aku sangat sayang umi n aku bersyukur coz still ade umi aku lagi
umi u are the best mom in this world
i love u so fucking damn much sayang

bile aku balik matrik nanti
aku xdpat dgar suare merdu umi
aku xdapat dengar suare isya kejut aku pagi pagi
coz nak kene hantar ke sch
pahtu aku x dapat tgok daniel n arif gaduh berebut ps
pahtu aku xdapat dgr iqa mencarut carut
aku xdapat dengar suare ayah suruh aku breakfast n dinner
aww sedihnye

kali ni rase macam xnak balik matrik
nape mase cepad sgt berlalu ni haish sedihnye
esok da hari sabtu then ahad aku da balik
seriously aku benci balik matrik aku tue
balik ni dapat result UPS2
hope aku still boleh dapat 3.5 above even aku rase macam susah je kali ni
*sigh* *sigh* *sigh*
tawakal je alia shahira sayang oke
hurm

esok kene gerak awal but aku still xleyh tdo lagi
tadi harith pon suruh tdo tapi aku xngantuk lagi haish
aku nak gak cari lagu tue . lagu i'll be waiting for u by BOF
n tibe tibe air mate aku bergenang sekali lagi
aku rase sebak sangat now ni
dan akhirnye air mate 2 deras sekali turun
lagu tue sedih weh n aku dah jadikan background music kat blog aku ni
korang boleh dengar sekali kalau korang nak

oke la aku try nak pejamkan mate ;')
gud night

Friday, January 22, 2010

apesal ni !

jam sudah menunjukkan pkul 3.50am
tapi aku still xboleyh tido lagi
susah betul nak tdo malam ni
so aku pon jage la ladang aku
kat facebook kesayangan aku tu

then tetibe ayie comment aku
awww ^.^ he's my friend oke
satu matrik dengan aku tapi x pernah tegur dekad matrik
sebab : aku seorang yang sgt pemalu oke ;)
jangan fikir bukan bukan oke jaja !

aku suke kawan dgn dye
sebab dye sempoi giler + cool giler
xmacam lelaki lain gelabah xtentu pasal
bile aku main comment ngan lelaki
cakap aku ni playgirl la ape la
hah lantak korang la nak pkir aku ni ape
janji aku x kacau hidup korang oke

ayie ade problem sian dye
aku n ayie ade bele monyet
name dye kikoo n kikii
comel kan ?
hahaha dye same perangai dgn aku
sengal !

then comment jap dengan ihsan
coz dah lame KOWT x contact dye haha
ouh rasenye dye dalam kesedihan
kasihan sungguh rasenye
awak awak jgn sedih sedih oke
nanti saye bagi gule gule

pahtu laily comment aku plak
wow rindu giler kat dye
rupenye dye ade problem
aku pon settle kan masalah dye
besar jugak laa nak je cte tapi aku da promise
so aku xboleyh nak cte la

siannye kawan kawan aku
semua ade problem
aku just nak cakap kat korang
tabah oke hadapi dugaan allah ni
insyaallah allah akan permudahkan kerje kita

aku pon ade problem tapi aku x taw nak share kat sape
now aku macam dah jadi seorang yang perahsia
xpela bia lah aku simpan masalah aku ni
nak cte kat kawan tapi msti ganggu dorang


oke thats all
alia shahira

love n love

Love is like a cloud ,
love is like a dream ,
love is 1 word and everything in between ,
love is a fairytale come true ,
because i found love when i found you .

To love is one thing .
to be loved is something .
to love and be loved is everything .
I wish I was your blanket ,
I wish I was your bed ,
I wish I was your pillow underneath your head ,
I wanna be around u ,
I wanna hold u tight ,
& b the lucky person who kisses u good night .

Last night I looked up at the stars .
And matched each one with a reason why I love you .
I was doing great until I ran out of stars to count.
It is better to have loved and lost than never to have lost at all .

My hands never pain when typing msg for you .
but my heart always pains when there is no reply from u .
so text me dear .

They say you only fall in love once ,
but that can't be true .
Every time I look at you ,
I fall in love all over again .

U may be out of my sight ,
but not out of my heart .
U may be out of my reach ,
but not out of my mind .
I may mean nothing to u ,
but u'll always be special to me .

Love is real ,
kind and generous .
Love is a realisation that something other than one self is real .
The sky without stars is like sleep without dreams ,
like a song without music ,
like a rose without smell ,
like a face without smile ,
like ME without U!

Loving you is like breathing .
I just can't stop .
I love you with all my heart .
It was the greatest feeling from the start .
I hope these feelings never change ,
Because without you I am not the same .

Love can touch you just one time but it can last for a life time .
Please never let me go .
I have too much love to show .
For the rest of my life .
so , i love u .

oke thats all
alia shahira ^.^

sorry guys

sorry sangat sangat sebab aku buad 'private'
ade masalah siked buad mase ni
aku memang cadang nak tutup acc
but ramai yang membantah
so bile aku pikir pikir balik
aku muhasabah diri aku sepanjang malam
aku buad solat istiharah semua
(eceh macam buad je aku ni)
akhirnye aku cancel cadangan aku
^.^

beginila ceritanya

pada suatu malam yang nyaman
grc tengok aku sudah lalookk
HOHO
blog aku sebenarnye sangat la busan ouh
ntah ape la yang aku tulis ni
haha bile fikir fikir balik kan

' laa sheera asal ko tulis mende alah ni ? x malu ke ? '

hahaha
2 la yang aku fikir sekarang ni . lagi satu aku pikir

' weh hodoh gile weh blog kau. baik delete je la acc ko ni '

ini kerana blog aku sangat x best macam blog orang lain oke
blog aku sangat busan dengan cerita cerita bodoh aku ni
haha gile memang aku da x taw weh nak cte ape
aku suke sangat bace blog kawan kawan aku
coz dorang punye sangat menarik
hehehehe

blog aku je yang x menarik
so aku mempunyai kemaluan yang sangat tinggi oke
akhirnye aku cadang untuk menutup acc
namun setelah beberapa orang
jaap aku kire jap
dye dye dye dye dye dye
ntah tapi agak ramai la yang menanyakan aku asal nak tutup
aku pon rase macam xnak tutup lak plak
akhirnye aku batalkan kate hati aku itu
aku just hide je bende yang aku nak hide
then aku bukak balik blog aku ni^.^
gile sayang la kat blog ni
coz act ade orang suruh aku buad blog
2 yang aku sayang sgt kat blog ni ^.^
terima kasih kawan kawan kerana masih membace blog aku ni
aku menghargainya sangat sangat
hahahahahahahahah

oke sekian dari alia shahira

Wednesday, January 20, 2010

from amelia ! thank !


i got diz msg from my friend
amelia ^.^
ouh damm terharu ouh
i love u sayang


Haritu kite jalan sekali .
bez kan jalan sambel bgurau ..
Tp lg bez bile awak kasi adiah tu .
tu lar adiah paling saye tak boley lupe .
Senyuman manis awak .
Esok2 bile saye xley jalan ,
saye nak awak iringi saye ,
mase nie saye dah xboley nak pggl awak mcm slalo ,
awak yg kena datang ...
Mase nie gak saya nak adiah lg tp saye dah taknak senyoman awak tu ..
Saye nak Al-Fatihah ..
Awak bacekan tuk saye ekh sbb saye dah xboley bace sdiri ..
Pastu, bile ader owg letak saye bawah papan ,
awak jgn nanges @ cari saye sbb saye dah x boley tego awak . Janji ek !!!
Frenship poeber.. (^_~)

Tuesday, January 19, 2010

love

Love is a cycle .
When you love , you get hurt .

When you get hurt , you hate .

When you hate , you try to forget .
When you try to forget , you start missing .
And when you start missing , eventually you’ll fall in love again .


^.^
credited to abg zackzukhairi

sangat sangat 'menusuk kalbu'
wow ayat aku jiwang meyh !




Sunday, January 17, 2010

new new new

love this new layout
simple je right ?

yeah !

hangout di curve sahaja oke sekalian
driver aku penad nak drive jauh jauh
haish kesian driver aku itu
then tgok movie
JU-ON
eh cm2 ke eja
aku lupe cmne nak eja
tapi memang sangat bosan
giler busan !
xtakud langsung
giler membazir ah mase n duet ah tgok cte 2
xpenah aku tgok movie sebusan itu oke
aku balik memang awal gile la
haha xpenah aku balik umah seawal ini oke
balik balik terus solat then unline nak hilangkan busan yang melampau
sekian

this week aku nak study . insya allah aku boleh . haha oke dude ;D

xleyh blah .

oke oke tadi ade kes kat umah aku smpai ira g kejut ayah n umi yang sedang nyenyak tdo
sangat sangat la cuak oke bende 2 tapi aku yang paling menggelabi gile
pergi jerid jerid kuad kuad sampai umah sebelah bangun
xke gelabah 2 namenye haha bangang ko alia
kejut orang yang sedang nyenyak
hahahaha oke aku nak gelak kuad kuad bia smpai pecah perud yang buncit ni
hahaha malas ah aku nak cite
kalau aku cte kompom korang cakap umah aku kat hutan
and aku baru je edit myspace aku bia lagi ceria
tetibe dye stuck plak so macam aku nak hempas laptop aku ni je oke
tapi sayang coz umi xkan belikan aku lappy baru selagi aku belum masuk u !
ouh rase macam nak lappy baru sahaja
bia ade aku yang gune lappy ni
hahaha ko gune aku punye weh then aku suh umi tukar aku punye
oke x gemuk aliaHOHO ? hahaha
haha ouh still xleyh tdo agi n esok hang out kowt
haish mintak mintak jadi la coz busan gile duduk rumah ni
unline 24 jam nak tgok movie pon muakk daa
oke kene gak tdoo takud esok x bangun haish
have a nice dream korang

Saturday, January 16, 2010

yeah aku suke !

Akhirnye abis gak aku tgok cte boys over flower .
Hoho sudah addicted la with that story
HOHO lagi lagi f4 ;)
Ouh tadi mase tgok ake nangis lagi haha
Macam biase la kan
Ade part sedih je bergenang air mate aku
Then umi cakap
‘alia daripada lya ngs pasal cte 2 baik lya ngis pasal dosa2 lya yang banyak dengan allah 2’
Hoaaaa umi xsayang mulut eh ? sumbat ngan cili baru tahu
Huhu taw la lya banyak buad dosa ouh
Haish
Sebaik Daniel xde
Haha kalau x memang aku kene la lagi sekali ;)
Then aku cari la pic pic dorang ^.^
Nal letak banyak2 dalam blog aku ni
Bialah meriah siked haha